Je kunt allerlei informatie over een persoon verzamelen. Als je onderzoek doet, is het dus belangrijk dat je duidelijk formuleert wat je wilt weten. Ben je geïnteresseerd in het uiterlijk van jouw persoon in kwestie? Zijn beroep? De familie waaruit hij afkomstig was misschien? De plaatsen waar hij gewoond heeft en hoe die plaatsen er toen uitzagen? Ben je geïnteresseerd in zijn school en in de diploma’s die hij behaald heeft? In de sporten die hij beoefende of de verenigingen waarvan hij lid was? In zijn politieke voorkeur? Mogelijkheden te over.

Hier vind je

  • Persoonsgegevens;
  • Opleidingsgegevens;
  • Beroepsgegevens;
  • Gegevens over de Tweede Wereldoorlog;
  • Gegevens over Nederlands-Indië;
  • Gegevens over het Interbellum.

Ga als volgt te werk

  1. Maak je keuze.
  2. Lees de betreffende documenten en noteer bruikbare tekstfragmenten met vermelding van de bron.
  3. Orden je informatie.
  4. Bepaal of je bronnen elkaar bevestigen, of ze elkaar aanvullen, of dat ze elkaar tegenspreken.